Κυριακή, Μαΐου 27, 2012

Ποιό αγοράκι δεν ονειρεύτηκε κάποτε να γίνει Πειρατής?

Η πρώτη μου παιδική επαφή με την ιδέα των Πειρατών ήταν μέσω της ιστορίας του Peter Pan και του Captain Hook. Επειδή όμως με έλεγαν Πήτερ καταλαβαίνετε πως η ταύτιση ήταν περισσότερο με τον ομώνυμο μου  ήρωα και όχι τον φοβερό Hook...

Να όμως που πριν μερικές μέρες συμπλήρωσα κι εγώ την αίτηση μου να γίνω μέλος των Πειρατών και μερικές μέρες αργότερα βρέθηκα να είμαι υποψήφιος τους στην Κέρκυρα...

Γιατί το έκανα αυτό?
Όπως ξέρετε οι περισσότεροι από σας, τον τελευταίο χρόνο αφιέρωσα πολύ χρόνο σε ατέρμονες συζητήσεις και αναζητήσεις, στην πλατεία, στο fb, και με φίλους πολλούς κυρίως γύρω από όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά και πιθανές λύσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Μεγάλο ρόλο σε αυτές τις αναζητήσεις έπαιξαν θέματα όπως η Άμεση Δημοκρατία, η διαφάνεια, η αμερόληπτη δικαιοσύνη, η ισονομία και πολλά άλλα παρεμφερή θέματα.

Από μικρός δεν πίστευα πως οι εκλογές μπορούν να έχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα μια και δεν είχαμε ποτέ ουσιαστικές επιλογές. Παράλληλα το υπάρχον σύστημα, έχει καταφέρει μέσα από τα χρόνια, βοηθούμενο και από την ουσιαστική αδιαφορία μας,  να στήσει υπέρμετρα "υπέρ" του το εκλογικό μέτρο.

Πιστεύω βαθιά πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αλλαγή, όχι απλά κυβέρνησης, αλλά πολιτεύματος, συστήματος και τρόπου σκέψης γενικότερα.

Το κόμμα των Πειρατών για μένα αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό, μια πιθανότητα να στηθεί κάτι διαφορετικό, κάτι καθαρό και δίκαιο για όλους.

Σε πρώτη φάση και όταν άρχισα να ασχολούμαι λίγο με την ομάδα και το φόρουμ  διαμόρφωσης του Πειρατικού Κόμματος (πριν καν δημιουργηθεί) με ξένισε λίγο. Δεν έβλεπα συγκεκριμένες θέσεις επί των "μεγάλων εθνικών θεμάτων". Και αισθάνθηκα ότι οι Πειρατές ίσως ασχολούνται με "δεύτερης" σημασίας θέματα όπως τα ψηφιακά δικαιώματα, τη διαφάνεια, την πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες και τις πατέντες (copyright)

Συνειδητοποίησα όμως ότι τα "μεγάλα εθνικά μας θέματα" δεν είναι αυτά που νόμιζα η αυτά που μας προτείνουν τα γνωστά μηντιακά κανάλια κι εφημερίδες. Αυτά που εγώ νόμιζα "δεύτερα", αυτά ακριβώς είναι τα "μεγάλα μας εθνικά θέματα"...

Η συμμετοχή στα κοινά, η διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, ο διαχωρισμός των εξουσιών (ειδικά της δικαιοσύνης), είναι αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή μας.

Θέματα όπως μνημόνια η όχι, ευρώ η δραχμή και δεξιά η αριστερά, πολύ φοβάμαι ότι είναι θέματα που μας πασάρονται προκειμένου να αναλωνόμαστε σε ανούσιες αναζητήσεις, χάνοντας το χρόνο μας... και για να μας παραπλανούν.

Προς θεού δεν υποστηρίζω ότι το μνημόνιο και η εφαρμογή του δεν είναι καταστροφικά, αλλά ούτε και μπορώ με καμία βεβαιότητα να πω αν θα είμασταν καλύτερα με δραχμή η με ευρώ.

Αυτό που θα ήθελα, είναι να συναποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για όλα αυτά και όχι κάποιοι άλλοι για μας.

Και αυτό ακριβώς είναι για μένα, ο κυρίως λόγος που αποφάσισα να στηρίξω τους Πειρατές, να γίνω κι εγώ ένας Πειρατής. Επειδή οι Πειρατές πιστεύουν και αυτοί σε αυτό.

Κατεβαίνω λοιπόν ως υποψήφιος εκπρόσωπος σας  με το κόμμα των Πειρατών στην Κέρκυρα. Επιτρέψτε μου να μην γουστάρω την λέξη "βουλευτής", μου έχει αφήσει μια πικρή γεύση στο στόμα από τα πέρσι...

Με πειρατικούς χαιρετισμούς
Πέτρος Παπαγεωργίου (γνωστός και ως Papapete...δεν είναι κάπως "πειρατικό"?)

Και για όσους επιθυμούν περισσότερη ενημέρωση Κόμμα Πειρατών Ελλάδος...

6 σχόλια:

  1. Ζητήματα όπως "ευρώ ή δραχμή" απλώς ΔΕΝ είναι προβλήματα. Είναι ζητήματα στρατηγικής. Είτε με ευρώ, είται με δραχμή, τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια.
    Τα ίδια γινότουσαν και πριν από τρία χρόνια με το "ασφαλιστικό". Το όποίο και παρουσίαζαν ως πρόβλημα ενώ είναι ΣΥΝΕΠΕΙΑ προβλήματος.
    Θέτουν εξειδικευμένα ζητήματα ως προβλήματα ώστε να μην γνωρίζει ο κόσμος τι να αποφασίσει.
    Θοδωρής Γκότσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως ήθελα να γίνω Σπάιντερμαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σημαντικό για μένα είναι να καταλάβει ο κάθε πολίτης ότι έχει την ΕΥΘΎΝΗ για την παραμικρή πτυχή της ζωής του. Και δεν θα πρέπει να επιτρέπει σε κανέναν να αποφασίζει για αυτόν. Ακόμα και η λέξη εκπρόσωπος δεν μου αρέσει, αλλά θα βάλω λίγο νερό στο κρασί μου. Άραγε λες να αλλάξει κάποια στιγμή το σύστημα από μέσα? (???!)
    δεν περιμένω και πολλά, εκτός αν αλλάξουν συνείδηση όλοι αυτοί που συντηρούν το σύστημα, η τουλάχιστον μια κρίσιμη μάζα...!?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτή την ελπίδα προχωράμε κι εμείς, και την πεποίθηση πως μόνο αν κάνουμε κάτι, θα αρχίσει η αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επιτελουσ καποιοσ που τα λεει με το ονομα τουσ ολα( τα παραπανω), επιτελουσ καποιοσ που αποφασησε να προσπαθηση να μπει κ να δει τα πρασγματα απο μεσα. ευγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πετράκο μπράβο !!!
    Έτσι απλά...
    Μαρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή